Loading…
Tilbage

Skal vi lytte til brugerne?


16-03-2011 10:10:40

Gruppen her handler om brugerinddragelse. Et vigtigt issue er så i, hvilken grad man lytter. Er det brugerne der skal styre udviklingen? eller spørger vi kontrolleret for at kende brugerne. Jeg tror på det sidste. Det efter min mening forkert at lade brugerne overtage eksperternes arbejde, men eksperterne skal kende målgruppen og ud fra deres behov lave den bedste løsning.

Jens Martin Skibsted har skrevet en rigtig god artikel om denne vinkel, jeg kan kun anbefale jer at læse den:

http://www.fastcodesign.com/1663220/why-user-led-design-is-a-failure

Mvh. Mikkel Noe Westh

Profilbillede

En helt ny indfaldsvinkel: Den gratis Borgerdagbog

Kresten Bjerg

Hele demokratiets ide går ud på at det er borgerne, der skal styre udviklingen, og ikke eksperterne. Derfor igangsætter DANSKEPATIENTER.DK nu vidensforum for brugerinddragelse i sundhedsvæsenet med en række netværksgrupper,bl.a. om brugerinvolvering i kvalitetsudvikling, og internationalt er stikordene: User-driven Healtcare and narrative medicine. og "utilizing collaborative social networks and technologies.

Experterne er specialiserede på snævre områder, og besidder en høj grad af digital kompetence. Borgernes afmagt i forhold til den accelererende digitalisering af alle aspekter af deres liv, økonomi,skat,sundhed, transport, forsikring, forsorg etc stiller dem værgesløse. Netforbindelsen koster penge. Og selv om de nu begynder at have deres egen laptop er udviklingen af digital kompetence helt prisgivet proprietære programsælgere, kursusudbydere og hele kapitaliseringen af platforme og platformsopdateringer.

Det offentlige burde interesserer sig for de muligheder der ligger i udviklingen af freeware, ikke mindst i undervisningssektoren, social-, sundheds- og  handicapsektorerne.

Men allermest centralt er udviklingen af et freewareprogram, der kan give borgerne den dokumentationsmagt, på tværs af alle de grænseflader de får til det offentlige, som de behøver

 En prototype har været under udvikling over mere end et årti, med engelsksproget grænseflade. Den bør videreudvikles, oversættes til dansk og vigtigste invanderersprog.

Interesserede bedes melde sig ind i Borgerdagbogs gruppen her på digitaliser, så vi kan lægge kræfterne sammen i den retning.

Se iøvrigt www.phenomenalog.dk  og www.phenomenalog.wikispaces.com