Loading…

Hvad skal vi kunne?

Den konstante tilvækst af nye tjenester, nye digitale mødesteder og nye måder at udnytte teknologien på stiller stadig nye krav til, hvad vi skal kunne for at begå os, både i forhold til vores kontakt med det offentlige, og i forhold til vores arbejdsliv og sociale relationer.

Det betyder imidlertid også nye muligheder for at skabe innovation og vækst gennem øget forbruger- og borgerinddragelse, til at dele viden og komme med kreative forslag. Lego har allerede produceret de første LEGO sæt udelukkende designet af brugerne via internettet. Og med tiltag som www.hulivejen.dk kan borgerne indrapportere huller i vejene til kommunen. Skattefar er på nettet og besvarer konkrete spørgsmål om skat på Twitter, og Odense Kommune bruger Facebook til at komme i dialog om fremtidens folkeskole.

Men vi mangler viden om, hvad de nye teknologier og de nye samspil på sigt kræver af kompetencer. Derfor har videnskabsministeren har sat sig for at få fremtidens digitale kompetencer sat til debat. Kort sagt – at diskutere hvad vi skal kunne.

Hen over foråret og forsommeren har en lang række erhvervs- og uddannelsesfolk, forskere og borgere givet deres syn på sagen. De næsten 100 synspunkter er formidlet i en interaktiv videorapport, som er at finde på www.hvadskalvikunne.dk.

Baggrunden for projektet er videnskabsministerens arbejdsprogram ”Digitale veje til vækst”

Vis mere
Gruppens profilbillede

6 medlemmer

Vis liste

Fri tilmeldingiAlle kan melde sig ind.

Tilmeld

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Seneste aktivitet i Hvad skal vi kunne?

Gruppens profilbillede

22.06.2011 Ressource - Hvad skal vi kunne?

Arvid Bro Thuestad oprettede ressourcen Hva' ska' vi ku'?

Gruppens profilbillede

22.06.2011 Ressource - Hvad skal vi kunne?

Arvid Bro Thuestad oprettede ressourcen Videointerviews med eksperter og borgere…