Loading…

Danmarks Naturdata | webservices

I forbindelse med etableringen af den fællesoffentlige Naturdatabase er udviklet webservices, der kan understøtte miljøcentrenes og kommunernes inddatering af data til Naturdatabasen. Disse webservices opdateres og vedligeholdes løbende.

Naturdatabasen tilbyder igennem sin SOA struktur (Service Oriented Architecture), et antal web services beregnet for systemintegration. Dette medfører, at interessenter i forhold til naturdata kan tilpasse og integrere egne forretningssystemer således at inddatering i Naturdatabasen kan varetages vha. egne IT-systemer, samt at naturdata generelt kan stilles til rådighed for offentligheden.

Målgrupper for Naturdatabasens webservices er private og offentlige virksomheder, som har behov for at systemintegrere naturdata i egne IT-systemer.

Miljøcentrenes og kommunernes inddatering i Naturdatabasen kan ske ad flere "kanaler" i Naturdata systemet. Indberetningen kan foretages enten gennem anvendelse af webapplikationen, eller gennem anvendelsen af myndighedens egne (eksempelvis mobile) applikationer der benytter sig af webservices udstillet af Danmarks Miljøportal.

Integrationsmanualen til Naturdatabasens webservices indeholder tekniske vejledninger i anvendelsen af systemet til integration mellem egne lokale applikationer og Naturdatabasen. Manualen indeholder de tekniske specifikationer som systemudviklere skal anvende for at integrere mellem kommunernes og miljøcentrenes egne IT-systemer og Naturdatabasen.

Naturdata omfatter 2 forskellige miljøer. Et driftsmiljø for produktion (Naturdata produktionsmiljø) og et driftsmiljø for demo/test (Naturdata demomiljø). Naturdata demomiljøet stilles til rådighed for systemudviklere, således at disse kan implementere, tilpasse og teste deres applikationer på Naturdata webservices, inden de pågældende IT-systemer sættes i drift med integration mod Naturdatabasen.

Den senest opdaterede udgave af integrationsmanualer til og dokumentation af Naturdatabasens webservices kan tilgås på Miljøportalens WIKI.

Vis mere
Gruppens profilbillede

2 medlemmer

Vis liste

Tilmelding via invitationiDu skal inviteres for at blive medlem af denne gruppe.

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Seneste aktivitet i Danmarks Naturdata | webservices

Gruppen har ingen aktivitet endnu.