Loading…

National Standard for Identiteters Sikringsniveauer (NSIS)

Korrekte digitale identiteter er en forudsætning for, at borgere og virksomhedernes medarbejdere sikkert kan agere digitalt med myndigheder, virksomheder og med hinanden.

I forbindelse med arbejdet med valide identiteter i den offentlige sektor og høringer om næste generation NemID og NemLogin er der identificeret et behov for at indføre mulighed for større fleksibilitet i forbindelse med identifikation over for forskellige selvbetjeningsløsninger (flere sikringssniveauer) og samspil mellem løsninger på tværs af den offentlige sektor. Samtidig har EU- Kommissionen i medfør af e-IDAS forordningen vedtaget en gennemførelsesretsakt vedr. sikringsniveauer (Levels of Assurance, LoA) (EU) 2015/1502 (EU) 910/2014.Digitaliseringsstyrelsen har på den baggrund udarbejdet en dansk pendant som en National Standard for Identiteters Sikringsniveauer, hvis formål er at skabe rammer for tillid til digitale identiteter samt digitale identitetstjenester, og som definerer fire sikringsniveauer for identitetssikring og autentifikation.

Den danske standard er baseret på den nævnte gennemførelsesretsakt om sikringsniveauer, således at der bliver en konsistent vurdering af, hvilket sikringsniveau en løsning har, når den anvendes internt i Danmark henholdsvis i et andet EU-land. I relevante sammenhænge er kravene i NSIS dog skærpet i forhold til eIDAS-forordningen for at sikre et sikringsniveau tilpasset danske forhold og tillid mellem danske tjenester og eID-løsninger.

Vis mere
Gruppens profilbillede

71 medlemmer

Vis liste

Fri tilmeldingiAlle kan melde sig ind.

Tilmeld

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Ressourcer i National Standard for Identiteters Sikringsniveauer (NSIS)

Der er ingen aktiviteter at fremvise.