Loading…

Stancode - Dynamiske kodelister for miljødata

Stancode består dels af en samling kodelister for miljødata i Danmark, dels af et system til at administrere og tilgængeliggøre kodelisterne.

Hørende til Stancode kan man her på digitaliser.dk finde to sæt af OIOXML-skemaer:

  • En samling, der beskriver kodelisternes struktur, hvilket også indbefatter strukturen for metadata for kodelister, for hjælpelister og for metadata for hjælpelister.
    Disse skemaer (alle med tag: StancodeCodeListsV1.0.0) benyttes af WSDL'en for Stancode webservicen (se WSDL), som kan bruges til at downloade komplette Stancode kodelister, således at de kan bruges, og holdes opdateret i et databasesystem.
  • En samling, der indeholder typen for den enkelte kodelistes kode. Her er det enkelte skemas navn sammenfaldende med kodelistens navn.
    Disse skemaer (alle med tag: StancodeCodes) tænkes benyttet i OIOXML-dataudvekslingsformater, som anvender Stancode kodelister.

Selve samlingen af kodelister administreres og vedligeholdes af Standatsekretariatet ved Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE), Aarhus Universitet. Mere information om Stancode kan findes på DCE's hjemmeside (http://dce.au.dk) under "Overvågning", "Stancode" (http://dce.au.dk/overvaagning/stancode/).

 

Bemærk at referencen til FORM under "Anvendelsesområder" ikke er helt korrekt. Det bliver opdateret når det bliver teknisk muligt på digitaliser.dk.

Vis mere
Gruppens profilbillede

5 medlemmer

Vis liste

Fri tilmeldingiAlle kan melde sig ind.

Tilmeld

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Debat i Stancode - Dynamiske kodelister for miljødata

Der er ingen debatter at fremvise.