Loading…

Om digitaliseringsstrategien

Regeringen, kommuner og regioner arbejder med digitaliseringsstrategien sammen om at modernisere danskernes velfærd og effektivisere den offentlige sektor.

Med den nye digitaliseringsstrategi bliver der for alvor sat skub på at anvende digitalisering til at forny den offentlige sektor og gøre den mere effektiv. Danskernes parathed og den offentlige sektors digitale førerposition skal bruges til at tage de næste store skridt på den digitale vej til fremtidens velfærd.

Digitaliseringsstrategien har tre hovedspor:

Slut med papirblanketter og brevpost

I en travl hverdag skal danskerne ikke spilde deres tid på at udfylde papirblanketter på det lokale kommunekontor. Og skattekronerne skal ikke bruges på porto og papirflytteri, når der findes digitale løsninger, der kan klare opgaverne mere effektivt. Ansøgninger, breve og al anden skriftlig kommunikation med det offentlige vil derfor frem mod 2015 foregå digitalt for både borgere og virksomheder. De borgere, som har brug for hjælp, vil fortsat kunne ringe eller møde op – og en ny fuldmagtsløsning gør det nemmere at være pårørende til fx svage ældre. For dem, som ikke kan anvende de digitale løsninger, vil det fortsat være muligt at modtage papirbreve fra det offentlige.

Ny digital velfærd

Velfærdsteknologi er en af nøglerne til at åbne døren til fremtidens velfærd. Den offentlige sektor har de seneste år satset på velfærdsteknologi og gjort sig erfaringer, der betyder, at it og ny teknologi nu kan udnyttes mere intensivt til at modernisere og effektivisere den offentlige service i fx vores folkeskoler, ældreplejen og sundhedsvæsenet. God service kræver ikke nødvendigvis et fysisk møde. I mange tilfælde kan digitale løsninger eller ny teknologi levere en mere moderne og effektiv service.

Tættere offentligt digitalt samarbejde

Et fortsat fokus på central koordinering skal sikre, at danskerne oplever, at alle offentlige myndigheder arbejder effektivt digitalt sammen – herunder bruger fælles løsninger, undgår dobbeltarbejde og genbruger de relevante data.

Vis mere
Gruppens profilbillede

3 medlemmer

Vis liste

Tilmelding via invitationiDu skal inviteres for at blive medlem af denne gruppe.

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Seneste aktivitet i Om digitaliseringsstrategien

Gruppens profilbillede

03.01.2012 Ressource - Om digitaliseringsstrategien

Michelle Bea Lund oprettede ressourcen De 12 fokusområder

Gruppens profilbillede

03.01.2012 Ressource - Om digitaliseringsstrategien

Michelle Bea Lund oprettede ressourcen Om Digitaliseringsstrategien