Loading…

IT-standarder og Internationale standarder

Standarder opstår sædvanligvis ved, at en gruppe aktører inden for et bestemt område erkender behovet for fælles retningslinier eller færdselsregler. Kan aktørerne blive enige og opnå konsensus om en fælles ’måde at gøre tingene på’, kan en standard defineres. En standard udtrykker således en ’overenskomst’ mellem aktørerne.

En it-standard er en præcis beskrivelse af aftalte krav, der skal overholdes i en bestemt sammenhæng eller teknisk løsning. En it-standard sikrer dermed, at de byggesten, der bruges til at lave it-systemer, passer sammen.

It-systemer udvikles for at understøtte forretningsbehov ved at digitalisere forretningsprocesser. Der kan opnås store fordele, når der aftales fælles spilleregler for udvikling af nye systemer samt tekniske og indholdsmæssige datadefinitioner, der kan genbruges, og som ikke kun gælder mellem to parter, men mellem alle med et fælles forretningsbehov. Disse regler og tekniske definitioner kaldes standarder.

Det betyder, at jo flere der kan enes om en given standard, jo flere kan udnytte de muligheder, dette giver for at kommunikere. Det kan blive en selvforstærkende tendens og motivere leverandører til at udvikle produkter, baseret på standarder.

Standarder, der kan aftales internationalt, er at foretrække, da disse vil sikre størst mulig udbredelse samt stabilitet omkring standardvalget. Men da it-udviklingen går meget hurtigt, og standardiseringsarbejdet kræver tid, debat og megen koordination, er det sjældent muligt at opnå globale standarder, der vinder tilslutning fra alle

Vis mere
Gruppens profilbillede

1 medlem

Vis liste

Fri tilmeldingiAlle kan melde sig ind.

Tilmeld

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

Tilføj

BidragiLog ind for at bidrage.

Seneste aktivitet i IT-standarder og Internationale standarder

Gruppen har ingen aktivitet endnu.