Loading…
Tilbage

Profilbillede

Spørgeskema omkring overgangen fra OCES2 til OCES3

Christina Charlotte Houmann

Kære alle

Vi har i Digitaliseringsstyrelsen lavet et spørgeskema omkring overgangen fra OCES2 til OCES3, som vi ønsker besvarelser på: https://survey.finansministeriet.dk/LinkCollector?key=3EM7ERAXS292

Spørgeskemaet er henvendt til organisationer (virksomheder og myndigheder), der i dag modtager login med NemID medarbejdersignatur og virksomhedssignatur via OCES2 certifikater. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med signering af dokumenter eller ved autentifikation i en applikation. Spørgeskemaet indeholder spørgsmål af særlig teknisk karakter, og besvarelsen af spørgsmålene forudsætter derfor en teknisk indsigt i organisationens løsninger.

OCES2 certifikater omfatter i dag:

  • Medarbejdercertifikater (MOCES2)
  • Funktionscertifikater (FOCES2)
  • Virksomhedscertifikater (VOCES2).

Overgangen til MitID og det kommende MitID Erhverv, betyder også en nedlukning af NemID og NemID medarbejdersignatur. Dette sker den 30. juni 2023. Med nedlukningen af NemID erstattes de nuværende OCES2 certifikater med følgende OCES3 certifikater:

  • Brugercertifikater (MOCES3)
  • Systemcertifikater (FOCES3)
  • Organisationscertifikater (VOCES3) 

Yderligere information
I kan læse mere om ændringerne i certifikaterne her.
I kan finde mere information omkring det specifikke indhold i de nye OCES3 certifikater og omkring forskellen på OCES2 og OCES3 certifikater, på vores site https://www.ca1.gov.dk/.
Bemærk venligst, at dokumenterne er på engelsk.

Med venlig hilsen 

MitID Erhverv teamet