Loading…
Tilbage

Hvordan er det, det forholder sig med webtilgængelighed og iFrames. Skal indhold, der vises på et websted være webtilgængeligt, hvis webstedet er omfattet af loven? I bund og grund "bor" indholdet, der præsenteres i iFramen jo på et andet websted, som ikke nødvendigvis er under den offentlige myndigheds kontrol eller ejerskab. Hvordan håndterer andre dette?

Mvh Cecilie

Hej, Cecilie,

Det vigtige er ikke om indholdet findes i en iFrame eller ikke, men om det er en del af dit websted, og om du (med)financierer og kontrollerer indholdet. Her har Digitaliseringsstyrelsen et ret klart svar, synes jeg:

Er tredjepartsplatforme og indhold herpå omfattet?

Hej Cecilie

Beklager det sene svar.

Webtilgængelighedsloven finder ikke anvendelse på tredjepartsindhold, hvor myndigheden, der er ansvarlig for det pågældende websted, ikke har kontrol over indholdet ved publicering. Det kan fx være i form af blogindlæg og kommentarer, eller websteder, der løbende automatisk indsætter indhold fra andre kilder.

Når en myndighed eller et offentligretligt organ aktivt vælger at indlejre indhold fra andre websteder, vurderes de at have kontrol over indholdet. Myndigheden kan derfor ikke definere indholdet som tredjepartsindhold (webtilgængelighedslovens § 1, stk. 5, nr. 5), og er altså ansvarlig for tilgængeliggørelsen.

Mvh Sebastian Pinto Bonnesen

Kontor for inklusion og digital service
Digitaliseringsstyrelsen