Loading…
Tilbage

Profilbillede

Optimering til mobil og hurtighed er rigtig vigtigt i dag

Henrik Hvam

Det er efterhånden et stykke tid siden, at Google meldte ud, at den i sine søgeresultater gik udfra, hvordan siderne blev oplevet fra en mobil, og årsagen til dette er, at rigtig mange søgninger i dag foregår fra en mobil.

https://slankepiller-som-virker.dk/bedste-fedtforbraending-piller/ er for eksempel 73 % af besøgende fra en mobil, og tallet svinger selvfølgelig fra side til side, men mobil er som oftest det langt mest almindelige.

Så sørg for at kigge dine sider igennem fra en mobil og tjek om brugerne får en god oplevelse, og at det er nemt at navigere rundt - kan ofte i den offentlige sektor være lidt af en en udfordring :)

Hurtighed er en anden vigtig parameter, og her har Google udviklet værktøjet Google Page Speed https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ og her kan du så taste dine sider ind og se Googles vurdering af din side set ift en mobil og en pc :) der er også tips til, hvordan du kan forbedre siderne, men en typisk årsag til en rigtig dårlig score er ofte ikke optimerede billeder.

God arbejdslyst.

Med venlig hilsen

Henrik

Det er meget langt tid siden det blev vigtigt med mobilvenlighed på mobilen, dette er jo ingen nyhed :) 

Men det er spændende at følge udviklingen med linkbuilding og ikke mindst user signals. 

Linkbuilding skulle gerne blive mindre og mindre dominerende og dette har jo været noget de fleste har levet godt på, hvorimod user signals bliver vurderet højere og er noget der er særdeles vanskeligt at manipulere med i modsætning til links. 

Men ja, mange hjemmesider har mest trafik fra mobil, det afhænger dog af nichen, nogle er mere brugbare og beregnet for PC.

Med venlig hilsen

Steffen Fonvig | Capitis

ændret af Steffen Fonvig (15.01.2021)