Loading…
Tilbage

Profilbillede

Soapheader MessageID

Klaus Kolmos Petersen

Er der i RASP SOAP envelopen noget formatkrav til Headere-elementet <a:MessageID u:ID)?

Det er almindeligt at angive en GUID. Men er det et krav?

 

Mvh

Klaus

 

OIORASP specificerer ikke et bestemet form krav eller en maksimal længde på en MessageIdentifier, men af implementeringsmæssige årsager fastlægges denne til 36, hvilket betyder at man kan anvende en UUID som MessageIdentifier.

MessageIdentifier er en transportniveau meddelelsesidentifikation, der kan bruges til at afgøre, om to eller flere meddelelser er identiske på tværs af flere OIORASP forsendelser. Dermed kan modtageren se bort fra en meddelelse, hvis der tidligere er modtaget en meddelelse med samme MessageIdentifier.

Dermed skal afsenderen anvende samme MessageIdentifier, hvis en tidligere forsendelse fejlede og den samme meddelelse forsøges sendt igen.

Bemærk at MessageIdentifier ikke har nogen forretningsmæssig betydning. Hvis man på et forretningsniveau ønsker at sende den samme meddelelse igen (f.eks. en faktura som kunden ikke kan finde og ønsker sendt igen), skal den nye meddelelse sendes med en anden MessageIdentifier.

 

Dan H. Overgaard, CGI A/S
Konsulent for NemHandel / Erhvervsstyrelsen

Jeg kan tilføje at vi i praksis ser en del MessageIdentifers der IKKE er GUID's og også en del der måske er GUID's formateret på en anden måde end .Net gør det :-)

Men er det overhovedet MessageIdentifier headeren du spørger til, Klaus? Jeg troede bestemt at den hed MessageIdentifier, og ikke ID - men har ikke kigget på RASP payload meget længe, så jeg kan let tage fejl :-)

Mvh. Kasper

Hej Dan og Kasper

 

Menge tak for jeres svar - både teoretisk og funderet på praktiske observationer.

At MessageIdentifier (jeg nævnte det forkerte element) ikke skal være en GUID og at der netop observeres værdier der IKKE er GUID, er vigtig information i mit tilfælde.

Så mange tak for svar til jer begge.

Kh

Klaus 

 

Hvor finder man egentlig dokumentationen af RASP profilen nu om dage? Hvis nu jeg har brug for at henvise til noget officiel dokumentation om messageIdentifier headeren, hvor findes det så?

Jeg fandt NemHandel produktkataloget (https://www.digitaliser.dk/resource/4167543) men linket til raspProfile er dødt :-)

Hej Kasper,

Selve dokumentationen er flyttet hertil:

https://rep.erst.dk/git/openebusiness/library/dotnet

Mvh. René Vallentin Pedersen, CGI

På vegne af Nemhandel support

Hej Kasper,
Det var nok mere dette link som du efterspurgte vedr. RASP profilen:

https://digitaliser.dk/resource/526384

Mvh. René Vallentin Pedersen, CGI
På vegne af Nemhandel support

Tak for det, René. Men er det ikke bare koden til .net implementeringen? Findes der et sted i én af undermapperne der en egentlig dokumentation af RASP profilen?

Jeg tænker specielt på kravene til messageIdentifier og hvordan den skal bruges?

Mener bestemt der eksisterede en sådan teknisk dokumentation, uafhængig af referenceimplementeringerne, dengang det blev specificeret?

https://digitaliser.dk/resource/526384 er bare FAQ'en. Den ser faktisk ud til at linke til den egentlige specification (http://digitaliser.dk/resource/391706), men den ressource kan ikke findes - den giver en fejl.

Hej Kasper,

Vi er opmærksomme på at dokumentationen vedr. http://digitaliser.dk/resource/391706 mangler. 

Vi vender tilbage når der er nyt.

Mvh. René Vallentin Pedersen, CGI

På vegne af Nemhandel support.