Loading…
Tilbage

Profilbillede

Hvordan finder man hovedindgangen?

Peter True

Hej,

Vi har brugt lidt tid på API'et som vi er glade for, men er stødt ind i et problem:

Hvis man søger på "Tivoli" eller "Hovedbanegården" (i København) dukker der et utal af adresser op. Er det muligt udelukkende at få indgangene tilbage (hovedindgangen og de tilhørende sideindgange)?

Hvis en taxi-kunde skal afhentes/bringes til f.eks. Tivoli vil vi gerne kunne identificere "relevante" steder for dette, således at kunden ikke skal vælge mellem 20-30 forskellige adresser :)

Måske er der en kreativ måde at løse problemet på, hvis der ikke findes en funktion til netop dette?

Mvh
Peter

Hej Peter

Relationen mellem adresser og stednavne er beregnet rent geometrisk. Hvis stednavnets geometri er udtrykt med polygoner knyttes de adresser, som er beliggende inden i polygonerne, til stednavnet. 

For Tivolis vedkommende drejere det sig om rigtig mange adresser.

DAWA rummer desværre ikke oplysninger om stednavnes 'primære/officielle' adresser, og jeg har ikke kendskab nogen smart måde at finde dem - ud over selv at markerer dem.

Har du mulighed for fortælle om brugsscenariet?

Mvh.
Finn

Hej Finn,

Tak for info.

Brugsscenariet er ret simpelt. Tænk på en almindelig Taxa app. 

En kunde vil gerne bestille en taxa til Tivoli. Hvis vi henter adressen for Tivoli får vi rigtigt mange frem og mange af dem er ikke egnede til at blive afhentet på. I praksis ville det nok give mest mening at blive afhentet ved en af indgangene? Så problemet er: hvilken adresse skal brugeren i praksis vælge for at kunne blive afhentet af en taxa? 

Note: Taxa holdepladser er ikke relevante i denne sammenhæng, da der kan findes mange andre lokationer som ikke har taxaholdepladser. Spørgsmålet er generelt og ikke begrænset til Tivoli :).

Mvh
Peter

Hej Peter

Tak for beskrivelsen, som giver os en god feedback.

Vi kan desværre ikke opfylde jeres behov.

De eneste jeg hørt om, som ligger inde med dens slags oplysninger er en leverandør til taxaselskaber, hvis udstyr opsamler viden om sammenhæng mellem hvor kunderne siger de gerne vil hen, og hvor de rent faktisk kommer hen.  På den måde lave de deres eget stednavneregister.

Mvh.
Finn