Loading…
Tilbage

Profilbillede

Koordinater til adresser v. autocomplete

casper fibaek

Ved søgning med autocomplete på f.eks: http://dawa.aws.dk/stednavne/autocomplete?hovedtype=Bebyggelse&q=nyborg

er der inkluderet et visuelt center i svaret.


Ved søgning på adgangsadresser eller addresser:
http://dawa.aws.dk/adgangsadresser/autocomplete?q=randers&postnr=8600

er der ikke koordinater oplyst og det er nødvændigt at lave et ekstra API kaldt for at hente koordinaterne vha. ID.

Er det muligt at få adgang til koordinater til adresser ved autocomplete, evt. ved hjælp af et flag? Det ville reducere mængden af kald fra vores side.

ændret af casper fibaek (27.03.2018)

Hej Casper

Vi har i designet af autocomplete grundet performance og anvendelse over ikke optimale forbindelser forsøgt at minimere størrelsen af svaret, så det kun indeholder det mest nødvendige til en autocomplete. Der kan selvfølgelig være gode argumenter til at tage flere data med i svaret. 

Har du mulighed for at beskrive dit brugsscenarie?

Mvh.
Finn

Hej Finn,

Tak for hurtigt svar og god service. Min use-case er et kort, hvor man kan søge vha. adresser. Det vil sige, at jeg laver et kaldt for autocomplete og et andet for at finde geometrien som jeg kan fokusere kortet på. Ved stednavne er focus-punktet allerede givet ved autocomplete kaldet. Det jeg efterspørger er en mulighed for at gøre det samme ved andre lag. Specielt: Adresser, postnumre og kommuner. 

 

Med venlig hilsen

Casper

Hej Casper,

Til autocomplete af adgangsadresser kan du anvende q-parameteren, og så selv tilføje et wildcard (stjerne) til q-parameteren. Derudover skal du sætte per_side parameteren, og du kan også overveje at bruge struktur=mini:

http://dawa.aws.dk/adgangsadresser?q=randers*&postnr=8600&per_side=10&struktur=mini.

Bemærk dog, at vi har en kombineret autocomplete for adgangsadresser og adresser, som måske er bedre til adresseindtastning.

Vi udstiller ikke et centerpunkt for postnumre og kommuner, så selvom du i princippet godt kan gøre noget tilsvarende for disse, så vil svarene på dit autocomplete-kald blive uhensigtsmæssigt store. Her er det nok bedst at lave separate kald til autocomplete og til at hente geometrien.