Loading…
Tilbage

Profilbillede

CSV download med anden adskillelse end ","

Kenneth Slot

Kunne det ikke være en mulighed at lave CSV download med en anden seperator end komma? Det er noget rod at bruge "," når der også anvendes "," i ejerlavnavn.  Jeg ved godt at ejerlavnavn står anført i " " men det giver stadig problemer at bruge komma som seperator.

Mvh

Kenneth Slot

Hej Kenneth,

Kan du uddybe, hvad du bruger til at parse CSV-udtrækkene fra DAWA? De fleste CSV-biblioteker samt Excel understøtter vores format.

Hvis du selv skriver koden til at parse filer fra DAWA, så er det måske en idé at anvende NDJSON i stedet. Her modtager du objekterne i JSON format med et objekt pr. linje. JSON har i modsætning til CSV en entydig måde at encode et objekt på, og jeg tror alle programmeringsmiljøer i dag har god understøttelse for at parse JSON.

Hvis du samtidig anvender anvender struktur=flad parameteren, så modtager du de samme data som CSV giver, i en tilsvarende flad struktur.

Eksempel:

http://dawa.aws.dk/adresser?format=ndjson&struktur=flad&per_side=10

Egentlig blot et powershell script til at importerer til en sql server.

Men det kan da godt være jeg skal kigge på JSON i stedet.

 

SQL Server har support for indlæsning af CSV-filer:

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/t-sql/statements/bulk-insert-transact-sql

Jeg har ikke prøvet det, da jeg ikke bruger SQL Server, men så vidt jeg kan udlede af dokumentationen burde vores CSV-format virke hvis du anvender komma som FIELDTERMINATOR og " som FIELDQUOTE.