Loading…
Tilbage

Profilbillede

Flere låner udenom banken – Dette skal man være opmærksom på!

Birgitte Linde

Undersøgelser viser at flere låner uden om banken. Dette vurderes at være et resultat af bankernes skærpede krav, samt det stigende udbud af alternative låneudbydere. Medierne skriver kritisk overfor de mange låneudbydere, da mange låntagere vælger disse lån uden at sætte sig ind i detaljerne. Det behøver ikke at være en skidt løsning, at vælge et lån uden om banken, men der er dog detaljer, der skal være fokus på inden lånet vælges udtaler Forbrugerrådet Tænk.

De mange nye låneformer har fået et stigende antal danskere til at vælge alternative låneudbydere, fremfor at gå i banken og låne pengene. Tidligere er valget primært faldet på de alternative lån, når der skulle lånes til forbrug. I dag benytter danskerne i stigende grad låneudbyderne uden om banken til at finansiere billån, udbetaling til bolig og mange andre låneformer end tidligere.

Der har igennem årene været mange tilfælde af låntagere, der vælger det forkerte lån, og derved får svært ved at betale det tilbage. Dette har fået Folketinget til at overveje en indføring af 48 timers tænkepause inden lånet kan gå igennem. Denne tænkepause skal være med til at give låntagerne tid til, at sætte sig ind i detaljerne omkring lånet.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes opstillet nogle gode råd som det er værd at følge, hvis man vælger at oprette et lån uden om bankerne.

  • Forbrugerrådet anbefaler i høj grad, at man sætter sig ind i detaljerne omkring renter og gebyrer, der er forbundet med lånet. Når man låner uden om banken vil der ikke være den samme rådgivning stille til rådighed, som hvis man lånte pengene i banken. Derfor er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i detaljerne om lånet, og samtidig sammenligne lånet med andre låneudbydere.

I dag findes der en lang række sammenligningssider på internettet, der hjælper danskerne med at stille de forskellige lån op imod hinanden. Det kan i høj grad kan anbefales at sammenligne de forskellige låntyper inden man vælger en låneudebyder. Du kan se et eksempel på en hjemmeside der sammenligner, og gør det overskueligt at vælge lån ved at klikke her

  • De 48 timers tænkepause, som i øjeblikket er på tegnebrættet i Folketinget, skal blandt andet være med til at give låntagerne ekstra tid til at tænke over, om der reelt set er mulighed for at man kan betale lånet tilbage. Når man ansøger et lån i banken, vil der automatisk blive foretaget en kreditvurdering af den enkelte låntager, inden lånet går igennem. Dette er ikke altid tilfældet når der lånes uden om banken, og det er derfor vigtigt, at man som låntager gør sig seriøse tanker om tilbagebetaling inden man låner pengene.

 

  • Sidst men ikke mindst, så er det som i alle tilfælde, vigtigt at sætte sig ind i alle detaljer der står i kontrakten man skriver under på, enten fysisk eller på internettet. Det kan blandt andet være relevant at sætte sig ind i, hvad det koster at komme ud af lånet, og hvad konsekvensen er, hvis man ikke får betalt raterne til tiden. Tilfældet kan også være, at man gerne vil betale lånet ud før tid, hvilket også kan være forbundet i omkostninger, man skal være opmærksom på inden lånet tages.

 

Denne artikel skal være med til at belyse, hvilke faktorer som det er vigtigt at have fokus på inden man vælger et lån uden om banken. Det behøver ikke at være en dårlig ide, at låne uden om banken, men det er utrolig vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i detaljerne.

 

 

Der er ingen tvivl om at skærpede krav er en af hovedårsagerne til at flere afsøger mulighederne online, og at der er kommet nye tjenester & koncepter på lånemarkedet. Her kan Udenombanken nævnes som en af de mere kendte. 

Der er bare alt for mange danskere, der ikke har den fornødne indsigt eller ikke får sat sig ordentlig ind i hvad lånet har af betydning for dem. Uanset hvor det tages. Det kræver kendskab til budget og ens rådighedsbeløb, noget mange mangler. Så en tænkepause kan helt sikkert være brugbart for nogle, det er bare ærgerligt hvis alle skal "straffes" på den måde. Dem der har styr på tingene og ønsker en hurtig løsning, har måske ikke lyst til at skulle vente 48 timer. 

Der er ingen tvivl om der findes brugbare alternativer til banken, uanset om de er for dyre eller afviser dig pga. skrappe krav. Du kan læse om mulighederne for at låne uden om banken, i forskellige lånemæssige sammenhænge her.  

Jeg mener helt klart at diverse sammenligningstjenester gør det enklere at overskue markedet og de mange begreber. Det kan være en stor hjælp og bidrage til at du finder den billigste løsning som forbruger. 

For med en låneoversigt som denne her, kan du hurtigt se renteniveauer, startomkostninger og ikke mindst ansøgerkrav, så du ikke ansøger forgæves. Der er ingen tvivl om at disse tjenester er blevet mere udbredte de senere år. 

ændret af Simon Broskov (08.01.2018)

Det er korrekt at flere låner penge uden om banken, og jeg mener ikke man kan sige at det er enten godt eller skidt, så sort / hvidt kan man ikke stille det op. Dels kan disse lånvære meget forskellige, det er ikke kun quicklån som er kendt for at blive optaget af unge udelukkende til forbrug. Faktisk har der været en firdobling af pantebrevslån til køb af bolig indenfor det sidste år i følge dr. For mange mennesker giver det dem nogle muligheder, som banken ellers kunne have sat en stopper for. Godt nok er renten ofte noget højere, f.esk ligger den på ca 2% på et 30 årigt fastforrentet lån, mens et lån med pantebrev ligger mellem 6-10%, men hvis man kommer et hus i "udkantsdanmark" til 500.000 så betyder det ikke så meget igen, når det er den eneste mulihged man har som boligkøberi visse områder af landet.

Ældre indlæg, men stadig meget relevant da kviklån bliver mere og mere populære. Som jeg ser det, så er der fordele og ulemper ved disse online forbrugslån. Ulemperne er jo, at helt unge mennesker ned til 18 års alderen kan låne penge online uden problemer.

Nok er man myndig som 18 årig, men man er jo stadig bare et stort barn. Børn kan jo ikke nødvendigvis gennemskue konsekvenserne ved at optage et lån, som de måske ikke kan tilbagebetale.

Derudover har vi de høje renter og gebyrer, som jo ligger væsentligt over renten på banklån og kassekreditter. Kviklån er af samme årsag blevet meget udskældte på grund af de høje omkostninger.

Fordelene er, at har man fået afslag i banken, og har man akut brug for penge, så er kviklån der altid som en hjælp. Ejer man ikke fast bolig eller øvrige værdier, så kan man stadig optage hurtig lån, da man ikke skal stille sikkerhed.

Ja, man kan endda låne uden at have fast arbejde og lønseddel, hvilket jo er noget, man virkelig skal passe på med. Får du dagpenge eller endda kun kontanthjælp, så er det nok ikke lige lån, du skal optage.

Uanset om man låner penge på nettet eller i banken, så gælder det vel dybest set om at tænke sig om. Brug den sunde fornuft og lån kun, hvis det er strengt nødvendigt.

Ja, det er super godt, at politikerne er begyndt at tage problemet med kviklånene lidt mere alvorligt. Når det er muligt at låne penge helt ned til 18 års alderen uden nogen egentlig kreditvurdering, så er det alvorligt.

Unge mennesker kender ikke nødvendigvis risikoen ved at optage lån. De tænker måske ikke over, at hvis de misligholder afdragene, så vil der blive tillagt strafrenter og strafgebyrer.

Det er på tide, at der kommer et loft over renterne på online forbrugslån og generel regulering, således at låntagerne ikke ender i bundløs gæld. Jeg siger ikke, at kviklånene skal afskaffes, da de jo også kan være behjælpelige, hvis banken har sagt nej.

Jeg siger bare, at reglerne burde blive skærpet en smule, så alle og enhver ikke bare kan blive godkendt. Vil du låne penge nu og her, så er det da en god ting med online lån. Det er bare vigtigt, at du har gennemtænkt det, og ikke bare låner fordi det er nemt!

Er det stadig i lige så stort omfang relevant? Altså jeg ser at folk de mere og mere får styr på deres privatøkonomi. Ikke kun fordi at folketinget skærper kravene indenfor lån. Men også fordi at låneubydere ikke længere bare fokuserer på at låne penge til alle. 

De vil rent faktisk gerne hjælpe kunderne med at opnå deres drømmeferie eller rejse. Man ser også at flere lån penge sider henviser til at man skal lægge et budget og skal have styr på sin økonomi inden man prøver at optage et lån. Blandt andet fordi at den kreditvurdering låneudbyderen laver er så vigtigt før man bliver godkendt.

Det kan jo godt være at det er blevet hurtigere og en del nemmere. Men jeg synes også at det er dejligt at vi ser et lavere antal deltagere i luksusfælden osv. Det gør nu en lidt glad at tænke på, at alt gør en forskel. Det handler ikke længere om bare at få penge, men at have det godt og have styr på sin økonomi.

Det er nu ikke godt med alle de lån som folk tager. Selv skriver jeg om privatøkonomi på min blog i håbet om, at flere får styr på deres økonomi, og så ikke ender i Luksusfælden - desværre er der jo stadig folk der ender der.

Måske der burde gøres noget mere politisk ved det?

Ja, nu så vi jo lige på TV i programmet "Kongerne af kviklån", hvor galt det kan gå, hvis ikke man tænker sig om...

Jeg er bestemt ikke tilhænger af krav og reguleringer i fra ende til anden, og folk skal lære at bruge deres sunde fornuft. Jeg synes også, at det er fedt, at de fysiske bankerne får noget tiltrængt konkurrence.

Omvendt vil jeg sige, at kravene, eller mangel på sammen, ved disse hurtige online lån, måske burde skærpes. Som det fremgår af programmet, kan man få disse nye låne uden den store kreditvurdering. Det er altså ikke smart, at låntagerne ikke bliver grundigt kreditvurderet.

Det er jo klart, at man vil tiltrække en særlig type mennesker, når det er så nemt at blive godkendt. Det kræver nærmest bare, at man er minimum 18 år, og at man har et NemID for at optage lånet.

Vi skal passe på med formynderi, men vi skal også passe på de mennesker, som ikke selv er i stand til det!

Hallo! De har fuldstændig ret - de skal være helt klar over alle bankanliggender, hvis de er en moderne person. Jeg tror, at hvis de ikke overvåger deres kontos status, må de kontakte https://inkasso.com/ for at ordne alt

Ud over at være interesseret i det, du er interesseret i, hvorfor prøver du så ikke at lave noget andet? Det er godt at udvikle sig i en retning, men endnu bedre i to. Prøv f.eks. at begynde at skrive artikel twift.dk på dette link.