Loading…
Tilbage

Profilbillede

Manglende postnumre på nogle veje

Rasmus Klog

Vi laver dagligt et download af vejnavne i Vejle Kommune som vi bruger i vores systemer dagen efter. Vi har nu opdaget at der er nogle af vejnavnene der ikke har angivet postnummer. Det søger vi en forklaring på ?

Det ser ud til at de veje der mangler postnummeret er veje hvor der ikke ligger adresser på, men jeg synes ikke dette kan være forklaringen på at de ikke skal have postnummer.

Jeg håber I kan hjælpe!

Mvh. Rasmus Klog

Hej Rasmus

AWS får vejnavnene fra CPR Vej. Her er ingen information om postnumre eller anden form for geografi. Og da, som du selv er inde på, bruger AWS adresserne til knytte postnumre til vejnavnene. Det betyder, at vi desværre ikke kan levere postnumre til vejnavne uden adresser.

Kan du beskrive hvad i bruger vejnavnenes  postnummertilknytningen til?

Mvh.
Finn

Hej Finn

Vi har nogle søgninger hvor vi bruger vejnavnene, og hvis der er et vejnavn der bliver brugt flere steder i kommunen sætter vi postnummeret bagefter så vi kan skelne dem.

Har du en ide til hvordan vi løser dette problem?

VH Rasmus Klog

Hej Rasmus

Vi undersøger om, vi kan finde en anden måde end adressen til at knytte forbindelsen mellem vejnavne og postnumre.

Du hører fra os når vi ved noget mere.

Mvh.
Finn 

Hej Finn

Ovenstående spørgsmål fra min kollega Rasmus er øjensynligt endnu ikke blevet besvaret - heller ikke ved handling i form af en løsning på problemet.

For et års tid siden rejste en anden bruger (Troels Schwarz-Linnet) spørgsmålet igen her: https://www.digitaliser.dk/forum/4277181 Denne gang var svaret at det skyldes at koblingen mellem vejkode og vejstykke går via de adresser, der hører til vejen, så for adresseløse veje kan der ikke kobles noget. Desuden kan der opstå problemer med veje der ligger i flere postsdistrikter. Der står I arbejder på en løsning (dengang i dec. 2018). Nu har problemet netop meldt sig igen fra vores adresse-folk. Så hvad er status på en løsning?

Eftersom der stadig ikke er postnumre på alle vejstykker, selvom de ligger inde midt i et postdistrikt. F.eks. "Mælkevejen" i Vejle (http://dawa.aws.dk/vejstykker?kode=2999&kommunekode=0630) må vi gå ud fra at problemet endnu ikke er løst. Vi har mindst 50 af sådanne tilfælde i kommunen.

Jeg kan forstå af besvarelsen i den anden tråd, at det sådan set er teknisk muligt at løse det via en koblingstabel http://dawa.aws.dk/replikering/udtraek?entitet=dar_navngivenvejpostnummerrelation_aktuel Men det er en meget lang liste, da den indeholder hele landet og der er tilsyneladende ikke mulighed for at sætte afgrænsningsparameter til den enkelte kommune på dette kald. Desuden er det unødigt besværlig for slutbrugerne at skulle hente både 1) Vejstykker, 2) Postnummerrelationen og 3) selve Postdistrikts-tabellen ned i en lokal SQL-database for at kunne lave et relationelt view, der viser alle vejstykkerne med postnummer på, uden alle de overflødige felter fra postdistriktstabellen.

Mit forslag er derfor at I laver sådan et view for os. Hvis i allerede har lavet det, så kan jeg ikke finde det i API'et. Så måske en beskrivelse ville være god også.

På forhånd tak.

Mvh. Vejle Kommune

Hej Thorbjørn,

Vi har implementeret en løsning på problemet og den er lige på trapperne. Hvis alt går vel er løsningen i prod på mandag.

Mvh.

anders

Hej Thorbjørn

Så skulle Mælkevejen være forbundet med jorden igen - i form af en tilknyning til et postnummer.

Dagens DAWA release tilbyder et vejnavnpostnummer API, som udstiller relationen mellem vejnavn og postnummer. Du kan læse mere om API'et på http://dawa.aws.dk/dok/api/vejnavnpostnummerrelation

Lad os høre om det opfylder jeres behov.

Mvh.
Finn 

ændret af Finn Jordal (25.11.2019)

Tak for det.

Det ser umiddelbart lovende ud med det API.

Mvh. Thorbjørn