Loading…
Tilbage

Profilbillede

Nem måde for kommunerne at dele data på samt nemt for borgerne/turisterne at finde offentligt toilet.

Tine Müller

Dette indlæg opdateres IKKE mere.

Læs specielt UPDATE: 3. august 2014:

Københavns kommune som er den første kommune der selv har logget ind og leveret data. Stor ros til dem, for at være så fremsynet og lave tjeneste med en borger. I øvrigt blev ALLE offentlige toiletter i København gratis i 2013.

Tænk på mulighederne der er for denne service. Det kunne jo også være data for Parkering, Legepladser, Museer osv. osv. OG mange kommuner er jo ved at gå over til OpenSource CMS Drupal alligevel.

Fordele:
Kommunerne står selv for at indtaste data, opdatere, slette m.m. (Og jeg er sikker på at Drupal har mange flere måder, som kan få kommunernes data ind på sitet og samtidig holde evt. andre sider opdaterede med samme data).
Nem måde at dele data på for kommunerne i mange forskellige formater: http://beta.findtoilet.dk/feeds/municipality. Dataene kan downloades af ALLE andre, som selv kan bygge mash-ups og apps ud fra disse data.
Dataene bliver opdateret automatisk med det samme både i maps, apps og data til download vhja et enkelt klik. Vist i denne video. (Kommunens egne kort bliver kun opdateret hvert kvartal).

Forklaret yderligere på  App Market på Virk data til inspiration for andre udviklere.

Smartphone apps samt hvilke kommuner der deltager d.d.

Afprøv det selv:
Indtast info for ét toilet ad gangen - instruks samt video er i dette GoogleDoc.

Læs hvordan jeg importerer MANGE OpenData ind i Drupal v.hja. CSV-file i denne video og GoogleDoc samt hvilke moduler jeg bruger.

Sådan viser kommunen selv disse i øjeblikket http://kbhkort.kk.dk/ og det er jo ikke for den almindelige borger/turist. Der er senere lavet dette kort, men det er stadigvæk ikke nemt at bruge. Prøv at søge efter et Toilet.

Læs brugernes kritik af disse ubrugelige GIS-kort på Københavns kommunes egen Facebook-side indlæg 1 samt deres tilfredshed på samme side for min service indlæg 2 + indlæg 3.

Efter radioindslag i P4Syd 17.1.2016, blev antallet af download 3-4 doblet og begejstrede borgere skrev på Facebook.

Jeg har også løst, hvad de efterlyste i deres punkt på dagsordenen H. "Bedre toiletter" Toilethandlingsplan 2007-2010 side 6. Afsnittet indsat nedenfor:

--------------------------------------------
H. "Bedre toiletter" Toilethandlingsplan 2007-2010)
København kommunes Toilethandlingsplan 2007-2010 er næsten gennemført idet, der endnu mangler udplacering af de sidste ubemandede toilet-enheder. Den store udfordring nu vedrører borgernes holdninger og (manglende) viden om de kommunale toiletter - som ikke afspejler den gennemførte modernisering af området

Målet er at øge anvendelsen af kommunens toiletter ved at øge borgernes kendskab til toiletterne og den målte borgertilfredshed med hhv. ubemandede og bemandede toiletter. Arbejdet med at sikre optimal placering og synlighed af de ubemandede toilet-enheder fortsættes.

Initiativer
1. Gennemføre mini-undersøgelse af Center for Renholds 6 bemandede toiletter.
2. Gennemføre kampagneaktiviteter for toiletterne (toiletter på kort, postkort til butikker, bedre skiltning mm.)
3. Sikre optimal placering af de resterende DANFO-toiletter.
4. Afklare toiletternes mulige anvendelse som info-centraler.
5. Adskillelse af bemandede og ubemandede toiletter i borgertilfredshedsmålingerne.
--------------------------------------------

Og så bruger jeg min personlige Facebook side, Linkedin samt Twitter  til at gøre reklame for og udbrede kendskabet til disse flotte, rene og gratis toiletter næsten hver dag.

Sådan bruges sitet/kortet:
Alle oplysninger kan findes på http://www.findtoilet.dk/
Er I i tvivl om hvordan de forskellige ting virker, så se  - VIDEO’s.

Teknikken:
GITHUB and instructions.

Fremtiden:
Københavns kommune kunne jo vælge at overtage (eller fortsætte samarbejde med mig) projektet og begrænse det til kommunens toiletter i stedet for hele landets 98 kommuner. Og så kan de jo også bruge "systemet" til andre data. De er jo i forvejen begyndt at bruge OpenSource Drupal.

Evt. crowdsource
Man kunne også forestille sig, at ud over at kommunerne selv skulle kunne vise deres toiletdata på deres egne sider, evt. at crowdsource så ikke kun kommunernes toiletter var med i denne service.

Løsning af pis i gaderne i fremtiden ved karneval, distortion o.lign.
Man kunne tilbyde borgere langs ruten at "udleje" deres toilet i disse dage ligesom Airpnp og så kunne kommunerne f.eks. Aalborg Kommune oplyse om deres toiletter til min service http://findtoilet.dk/apps/, ligesom Københavns Kommune har gjort det. Jeg vil også tlbyde at de midlertidige opstillede toiletter også bliver vist i denne og senere slettet/skjult evt. til næste år. Det er jo det samme problem i alle kommuner ved sådanne begivenheder år efter år
Diskussioner og lange tråde på Facebook om dette problem ved Aalborg karneval.

-----------------

NB!! Og ellers har jeg nævnt her opfordring om samarbejde med andre firmaer, fonde m.m. Jeg er jo efterhånden blevet 66 år (f. 16.10.1948), så der skal findes en løsning om videreførelse, så online map/app ikke stopper, hvis jeg skulle gå hen og dø.

Udvalgte mails og kommentarer på Facebook.

 

ændret af Tine Müller (19.10.2017)

Der bliver lavet app til Smartphone her i starten af 2013 for Københavns kommune og håber de resterende 97 kommuner følger efter, så hele Danmark kan blive dækket både på kort og Smartphone.

Det ville betyde meget for mig at få ros/ris på hvad jeg har lavet, så håber nogle vil afprøve og kommentere.

Selv synes jeg jo det er en nem og genial måde at dele data på med mindst muligt arbejde for kommunerne eller hvem der nu ønsker at dele data eller kan det slet ikke bruges eller?

Jeg syntes det er en super god ide, da alle kan have problemer med at finde et offentligt toilet i ny og næ.

En løsning til dette kunne man sagtens lave i Drupal. Hvis det har interesse, så send gerne et oplæg til Cooper Webdesign, så kan de evt. lave et tilbud på sådan et projekt.

Kunne være lækkert at få lavet noget til dette! Det kan være jævnt besværligt at finde offentlige toiletter. Håber der kommer et brugbart produkt ud af det. :)

Der er kommet en brugbar service ud af dette for flere år siden og udviklet i Drupal.

Læs om det http://findtoilet.dk/apps/ og læs hvad kommunernes GIS-afdelinger udtaler om samarbejdet og hvordan de viser det på kommunens EGEN side http://tinemuller.dk/gis-afdelinger/